Pages

{DRAMA} JANGAN AMBIL PADANG KAMI ASTRO RIA 2012 (DOWNLOAD) SDTVRip Updated..Ep11

poster jangan ambil padang kami
Sinopsis: Drama  mengisahkan Pada suatu pagi, Nik, 15, seorang budak lelaki sedang bersiap untuk bermain bola di padang. Dengan berpakaian lengkap persis seorang pemain bola sepak professional walaupun nampak seperti memakai baju pinjam – gelebeh dengan baju yang besar – tetapi mempunyai hati seorang bintang bola sepak terkenal.


Sedang dia melangkah dengan bola di tangan, tiba-tiba beliau dikejutkan dengan bunyi bising beberapa pekerja yang mahu memasang papan tanda besar yang mengatakan bahawa kawasan padang itu akan didirikan dengan sebuah rumah kedai empat tingkat yang mempunyai lebih dari satu blok. Beberapa lelaki yang lengkap dengan baju kontraktor, menghalaunya keluar dari padang itu. Nik yang memang sedikit lembab, tidak mahu berganjak dari padang itu. Dia menangis – salah seorang lelaki pekerja di situ, telah hilang sabar dan terus mengherdik Nik. Nik terus melarikan diri dan bertemu abangnya, Zain, 18.
Zain pergi ke padang itu dan baru dapat tahu yang satu-satunya -sepak di kawasan condo/apartment/flat kediaman mereka itu bakal didirikan dengan bangunan rumah kedai. Zain bukan sahaja marah akan hal adiknya yang diherdik, malah, sekarang ini perkara berkenaan menjadi lebih peribadi disebabkan padang itu. Zain dan Nik mula mengumpulkan rakan-rakannya – Labu, Murat, Juju, Maizatul dan Akmar untuk mula menyiasat. Mereka tujuh sahabat mula naik turun pejabat Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) untuk mengetahui apa yang sebenarnya dirancangkan untuk padang berkenaan. Seboleh mungkin mereka bernekad untuk mengetahui siapa yang berkuasa terhadap Tanah berkenaan.
Ini akan jadi satu pengembaraan di kalangan tujuh sahabat ini untuk “menyelamatkan” padang mereka. Sama ada mereka berjaya atau tidak bukan jadi materinya, tetapi yang penting ialah perjuangan dan pendirian.
jangan ambil padang kami
  
Download Link
Episod 1 : Uploaded | Hotfile
Episod 2 : Part 1 |  Part 2
Episod 3 : Uploaded  Part 1  |Part 2     Hotfile:  Part 1  | Part 2
Episod 4 : Uploaded   Part 1 | Part 2    Hotfile: Part 1  | Part 2
Episod 5 : Mediafire  Part 1 | part 2
Episod 6 : Mediafire:  Part 1  |  Part 2
Episod 7 :  DOWNLOAD
Episod 8 : DOWNLOAD
Episod 9 : Jumbofiles
Episod 10 : Jumbofiles
Episod 11 : Hotfile | Rapidshare | Jumbofiles
::mediakhalstore:: ::jiwang.net::

2 comments:

Anonymous said...

bro, episode 2 link part 2 xme ngn part 1 r.. tlg repair eh... thnx

ridzuanadnan said...

link ep2 part2 dh repair..